18.10.2023 | 11:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ekonomická produkce a zdraví v chovech drůbeže

Další z cyklu seminářů konaných v rámci VÚVeL Academy – od výzkumu k praxi v chovech hospodářských zvířat byl dne 12. října připravený na drůbež.

Odborným programem provázela přítomné posluchače MVDr. Soňa Šlosárková. Bakteriální flóru v produkci drůbeže uvedl doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D. (VÚVeL). Skladbu střevní mikroflóry, která významně ovlivňuje složení metabolitů v trávenině slepého střeva prezentovala Mgr. Lenka Vlasáková, Ph.D. (VÚVeL). Aviární kolibacilózu v chovech drůbeže popsal MVDr. David Šenk, Ph.D. (Ptácy, s. r. o.). MVDr. Jaroslav Bzdil, Ph.D. (Ptácy, s. r. o.) přednesl problematiku drůbeže a enterokoky. Mgr. Lucie Pokludová, Ph.D. (ÚSKVBL) upozornila přítomné na antimikrobika v chovech drůbeže ve světle nové evropské legislavy. Preventivní a terapeutické zákroky u drůbeže zmínil MVDr. Vladimír Sládeček, (Ptácy, s. r. o.). V poslední přednášce se prof. Ing. Věra Skřivanová, CSc. (VÚŽV) zaměřila na roli fytoadiv v krmivu drůbeže v podpoře jejich zdraví a produkce.

Podrobnější informace najdete v listopadovém čísle časopisu Veterinářství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down