03.11.2008 | 12:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inspektoři krajských veterinárních správ kontrolují zdravotní stav ryb

Požadované parametry stanoví vyhláška č. 382/2004 ve znění vyhlášky č. 424/2005.

Inspektoři krajských veterinárních správ prověřují, aby používaná voda byla čistá, zdravotně nezávadná, obsádka rybami nepřekračovala legislativou dané limity, a aby voda byla dostatečně prokysličená.
Požadované parametry stanoví vyhláška č. 382/2004 ve znění vyhlášky č. 424/2005.
Zde je uvedeno v příloze 1, že hustota obsádky kaprů může činit u vody teplé do 5 °C až 1200 kg ryb na tisíc litrů vody, při teplotě 5 – 10 °C až 1000 kg ryb a při teplotě 10 – 15 °C maximálně 700 kg ryb na tisíc litrů vody. Základním požadavkem je také patřičné okysličení, a pro zimní období platí, že při teplotě do 10 °C musí být nasycení vody kyslíkem minimálně 40 %. O úrovni prokysličení je možné se přesvědčit poměrně jednoduchým a rychlým testem.

Zatím pracovníci státního veterinárního dozoru nezjistili v sádkách ryb žádné problémy.

Ing. Josef Duben
Tiskový mluvčí SVS ČR

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down