21.06.2006 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jídlo z blízka – výhody lokální produkce a spotřeba potravin

přednese Helen Norberg-Hodge z Velké Británie.

Přednáška se uskuteční 21.6.2006 v 17 hodin v aule Fakulty sociálních studií, Joštova 10, Brno, 3.patro v rámci projektu „Síť informačních center zaměřených na agro-environmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina“, aktivita 5: Podpora místních iniciativ v oblasti udržitelného rozvoje Přijďte si poslechnout o problému globalizace potravin a proč jíst „jídlo z blízka“.
Profil Helen Norberg-Hodge: Helena Norberg-Hodge je švédská myslitelka, učitelka a aktivistka, kritizující současný model ekonomického rozvoje, zejména jeho vliv na tradiční společnosti a lokální kultury. Byla první cizinkou, která našla svůj druhý domov v Himalájské provincii Ladakh. Zde strávila 30 let, naučila se místnímu jazyku a pomáhala lidem pochopit skrytá rizika modernizačních tendencí s jejich destruktivními účinky zejména na kulturu. Mezitím v Evropě vedla kampaň proti vstupu Norska do Evropské unie. Je spoluředitelkou evropské části Mezinárodního fóra o globalizaci (International Forum on Globalization) a rovněž zakladatelkou a ředitelkou Mezinárodní společnosti pro ekologii a kulturu (International Society for Ecology and Culture). Za práci v Ladakhu obdržela v roce 1986 cenu známou jako Alternativní Nobelova cena – Right Livelihood Award. V české republice vyšla její kniha „Dávné budoucnosti“.
Přednáška bude tlumočena do češtiny.
Přednáška je organizována ve spolupráci s Katedrou environmentálních studii Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity, Brno.

EPOS Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR, Kotlářská 51, 602 00 Brno
Tel./fax:549213563, e-mail: epos@eposcr.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down