Maso klonovaného hovězího dobytka je tučnější než maso zvířat z konvenčních chovů, ale splňuje standardy masného průmyslu; v mléce nebyly zjištěny žádné rozdíly.
O možných rizicích geneticky upravených potravin se vedou
bouřlivé diskuse. Vědci z Connecticutské univerzity se na problém podívali z pragmatického hlediska. Porovnávali vlastnosti masa a mléka klonovaného dobytka s normálním masem a mlékem. Přes 90 procent parametrů bylo u testovaných zvířat totožných. Produkty z klonovaných zvířat se nikde ve světě nesmějí dostat mezi potraviny. Vědci z Japonska klonovali sedmnáctiletého plemenného býka metodou, která byla použita u ovce Dolly. Z embryí se vinulo pět telat (G-1) a v následující generaci (G-2)dvě další telata. Spermatem jednoho býčka generace G-2 bylo uměle oplodněno několik krav, které porodily šest zdravých telat.