07.11.2005 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mikrobiologická rizika mytí čerstvých konzumních vajec

Špatná technologie mytí zvyšuje riziko kontaminace.

Pozitiva, resp. negativa mytí čerstvých konzumních vajec se musí podle názoru EFSA (Evropský Úřad pro bezpečnost potravin) posuzovat v kontextu s konkrétním systémem mytí a mírou možné mikrobiální kontaminace.
Vědecká rada pro mikrobiologická rizika při EFSA zveřejnila zprávu o mikrobiologických rizicích mytí čerstvých konzumních vajec. Vědecká rada navrhuje, aby pozitiva a negativa mytí konzumních vajec byla posuzována v souvislosti s konkrétním systémem mytí. Při správném omývání převažují přednosti, protože se snižuje mikrobiologická kontaminace, špatná technologie mytí mikrobiologická rizika zvyšuje. Nadto v zemích, kde je v chovech slepic výskyt salmonely velmi nízký, je riziko penetrace do vajec v důsledku jejich mytí rovněž minimální.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down