09.08.2007 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový antimikrobiální protein

Fúzové proteiny mohou být alternativou širokospektrálních antibiotik.

Vědci v Agricultural Research Service (USDA) zkombinovali dva specifické segmenty DNA ze dvou různých zdrojů a vyprodukovali nový antimikrobiální protein (B30-lysostaphin), který rozkládá buněčné stěny některých bakteriálních patogenů v syrovátce kravského mléka.
Podle ARS je tento výsledek klíčovým krokem k vyšlechtění krav, které budou mít přirozenou ochranu proti mastitidě. V oblasti infekčních nemocí může být využití nového proteinu, zvláště při obavách ze vzniku mikrobiální rezistence, novým způsobem boje proti patogenům.
Pokud by se prodávalo mléko s obsahem nového proteinu, muselo by především projít přísným testováním z hlediska bezpečnosti potravin a muselo by mít schválenou registraci na federální úrovni.
Smíšený protein B30-lysostaphin vyvinutý v Beltsvill působí proti bakterii Staphylococcus aureus a třem patogenům streptokokového původu vyvolávajícím mastitidu až u 50 % dojnic v USA.
Feedstuffs 2007;78(24):11.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down