27.06.2011 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Označení regionální potravina má osm výrobků z Libereckého kraje

Komise letos vybírala z 32 produktů od 17 malých a středních potravinářských firem z celého kraje. Nejvyšší hodnocení získaly krůtí párečky od Prominentu, sýr Gaston s bazalkou z Mlékárny Příšovice, Bio ovčí jogurt z farmy Josefa Pulíčka nebo Držkovský řemeslný chléb. Označení mohou po další čtyři roky používat také Lomnické kostky z JVS Semilské pekárny, světlý ležák František z Harrachovské sklárny a minipivovaru, červené kysané zelí firmy Samir a Český med z Podještědí od Jiřího Vomáčky.
Soutěž Regionální potravina financuje ministerstvo zemědělství, jejím cílem je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Soutěž se uskutečnila už podruhé, loni označení v kraji získalo pět produktů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down