Podle Rozhodnutí 94/381/EC je od srpna 1994 zakázáno přidávat proteiny savců do krmiv pro přežvýkavce.
Od konce roku 2000 bylo Rozhodnutí o zákazu rozšířeno o zákaz užívání krmných proteinů ze savců, ptáků a ryb všem hospodářským zvířatům chovaným, vykrmovaným a množeným za účelem výroby potravin. Želatina z nepřežvýkavců, mléko a mléčné výrobky, vejce a vaječné výrobky jsou ze zákazu vyloučeny. Za velmi přísných podmínek mohou být do krmiv pro nepřežvýkavce použity rybí moučka, fosforečnan vápenatý a hydrolyzované proteiny. Vědecký řídicí výbor (SSC) přijal řadu odborných posudků ohledně bezpečnosti vedlejších živočišných produktů užívaných ve výživě zvířat. Výbor připravuje kvantitativní hodnocení rizika, existující při užití tuku přežvýkavců v potravinách a krmivech.