11.12.2002 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Provimi Pet Food ČR s certifikátem ISO 9001:2000

Největší domácí výrobce krmiv pro psy a kočky skupina Provimi Pet Food ČR získal certifikát systému managementu jakosti v rozsahu požadavků standardů ISO 9001:2000 a HACCP od certifikační společnosti Det Norske Veritas.

Skupina Provimi Pet Food ČR je jedním z prvních výrobců krmiv pro zvířata v České republice, který certifiát jakosti podle normy ISO 9001:2000 získal. Certifikát je platný pro návrh, zpracování, výrobu, balení a dodávky krmiv pro zvířata a je v souladu s předpisy EU.
„Proces “Certifikace systému managementu jakosti a HACCP” jsme absolvovali zejména s ohledem na zájmy našich zákazníků z řad mezinárodních obchodních řetězců, exportních partnerů, kteří tak získávají objektivní zprávu o společnosti z hlediska vývoje, výroby, logisitky, kompletního obchodního řízení společnosti a všech řídících procesů. Konečný zákazník potom pozná rozdíl na zdraví a kondici svého psa či kočky,“ sdělil obchodní ředitel skupiny Provimi Pet Food ČR Ivan Heřmánek. „Výrobní proces byl v současné době certifikován ve výrobním závodu zaměřeném na konzervovanou, nebo-li „mokrou“ stravu, ve Veselí nad Lužnicí. Náš druhý závod, který se specializuje na suchá granulovaná krmiva v Brništi, projde procesem certifikace během první poloviny přístího roku,“ dodal Ivan Heřmánek.
Certifikát systému managementu jakosti a HACCP je podle nejnovějších norem kompatibilní s předpisy EU a vychází zejména z osmi základních principů úspěšného fungování obchodní a výrobní společnosti: orientace na zákazníka, zapojení vedení a všech zaměstnanců, procesní přístup, systémový přístup, neustálé zlepšování, dodržení HACCP, věcný přístup při přijímání rozhodnutí a oboustranně výhodné dodavatelsko-odběratelské vztahy. Jde o model zaměřený na stálé zlepšování jakosti.
Certifikátorem skupiny Provimi Pet Food ČR se stala společnost DET NORSKE VERITAS (DNV), která je celosvětově jednou z nejuznávanějších a nejrenomovanějších mezinárodních společností. DNV zaměstnává na 5000 pracovníků ve 130 zemích světa a dosud vydala již více než 35 000 systémových certifikátů.
„Představitelé Provimi Pet Food ČR přistoupili k procesu přípravy společnosti k certfikacie maximálně odpovědně a jejich přístup může být vnímán jako kompetetivní výhoda v porovnání s konkurencí, ale zároveň i záruka nejšpičkovější dlouhodobé kvality všech produktů,“ sdělil František Hlaváček, jednatel společnosti JAHLA – poradenství s.r.o., který byl vedoucím projektu procesu certifikace.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down