24.02.2010 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slow Food 2010

15. - 18. April

Kvalitní, dobré a čisté (nefalšované) by měly být potraviny, které se představí na veletrhu Slow Food 2010 v německém Stuttgartu. Svou produkci na akci označované za "veletrh dobrých chutí" nabídne také 13 zástupců českých regionálních firem. Zaujmout chtějí originálními přírodními výrobky včetně kozích sýrů, jogurtů a kozí zmrzliny, tvarůžkové sekané nebo svatebních koláčků.
Potraviny na veletrhu Slow Food se vybírají velmi pečlivě. Požadavky jsou přísnější než na 'eko' nebo 'biopotraviny'.
Na veletrhu jsou zastoupeny obilné produkty, mléčné výrobky, sýry, ovoce a zelenina, ryby, šunka a uzenářské výrobky, oleje, lahůdky, octy, bylinky, čokolády, zavařeniny, zmrzliny a nápoje všech druhů. Českou produkci budou zastupovat mimo jiné hořické trubičky, uzenářské výrobky, vejce v biokvalitě, chlazené rostlinné potraviny, vína moravské provenience nebo piva z malých pivovarů. Novinkou bude i nabídka lázeňských služeb, které zaujaly stravováním ve "slow food" kvalitě.
Filozofie "slow" “ zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Hnutí Slow Food vzniklo ve světě v roce 1986. V České republice působí od roku 2000. Podle jeho protagonistů jde o pečlivou volbu stravy a svědomitou přípravu. Tento trend prezentují slova: dobrý, čistý a fér.
Loňského veletrhu ve Stuttgartu se zúčastnilo 380 vystavovatelů, jejichž výrobky prý byly vyprodány už první den. Letos bude vystavovat asi 500 producentů a očekává se účast až 15.000 lidí. Účast českých vystavovatelů podpořilo české ministerstvo zemědělství a agentura CzechTourism.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down