Konference proběhne v pavilonu prof. Lenfelda 17. 5. 2007.
Konference s mezinárodní účastí o zdravotní nezávadnosti a produkční účinnosti krmiv.
Konference mladých vědeckých pracovníků z oblasti výživy a dietetiky zvířat
Odborný program konference
Dopolední jednání : 10.30 – 12.30 hodin
Předsedající: Doc. MVDr. Ivan Herzig, CSc.
MVDr. Pavel Suchý, Ph.D.
Doc. MVDr. Mária Demeterová, Ph.D.
MVDr. Ľubomír Bindas, Ph.D.
Bindas, Ľ., V. Vajda, I. Maskaľová
Vplyv probiotika Bonvital na rastovú intenzitu a konverziu krmiva u odstavčiat
Bíro, D., M. Juráček, B. Gálik, M. Šimko, J. Michálková
Výskyt mykotoxínov v lucernových silážach
Demeterová, M., I. Maskaľová, J. Pistl
Vplyv probiotika obsahujúceho Enterococcus Faecium na produkciu a zdravie u brojlerových kurčiat
Gebauer, K., D. Daňková, D. Pravda, J. Adámek
Hematologické ukazatele krve selat po perorální aplikaci laktátu železa
Hera, A., J. Holý, J. Kyllarová
Medikovaná krmiva – pohled české regulatorní autority
Ivanko, Š., M. Vrabec
Biochemické otázky využitia lupiny sladkej vo výžive zvierat
Jarošová, A., J. Harazim, P. Suchý, L. Krátká, D. Kolenčíková
Estery kyseliny ftalové v potravním řetězci
Kroupová, V., J. Trávníček, J. Kursa
Krevní parametry ovcí při nízkém příjmu selenu
Odpolední jednání : 13.30 – 17.00 h
Předsedající: Prof. Ing. Jiří Zelenka, CSc.
Prof. Ing. Zdeněk Mudřík, CSc.
Prof. Ing. Milan Marounek, DrSc.
Ing. Václav Kudrna, CSc.
Kudrna, V., M. Marounek, K. Poláková, P. Lang
Mléčná užitkovost a fyziologické parametry při zkrmování olejnin
Kunová, J., P. Suchý, P. Dvořák
Stanovení barvy vaječného žloutku v závislosti na výživě nosnic
Marounek, M., A. Dokoupilová, V. Skřivanová, M. Czauderna
Profil mastných kyselin v tkáních králíků krmených dietou doplněnou o CLA
Maskaľová, I., V. Vajda
Bachorová stráviteľnosť NDV a jej význam pri výpočte koncentrácie energie v TMR
Mudřík, Z., B. Hučko, A. Kodeš, V. Christodoulou, K. Poláková, V. Plachý
Možnost ovlivnění celulolytické aktivity bachorových mikroorganismů přídavky kvasnic do krmných dávek telat do odstavu
Pechová, A., L. Mišurová, L. Pavlata, R. Dvořák
Vliv suplementace různých forem selenu na koncentraci selenu v kozím mléce
Skřivanová, E., M. Marounek, Z. Molatová
Vliv mastných kyselin na experimentální infekci Escherichia coli O103 u odstavených
králíků
Vajda,V., I. Maskaľová
Vplyv sacharidového zloženia kŕmnej dávky na bachorový a intermediárny metabolizmus v peripartálnej fáze dojníc
Vaško, L., G. Szanyi, J. Jeníková
Vplyv huminových kyselin na výrobu krmív, zdravie a úžitkovosť zvierat
Zelenka, J., D. Schneiderová, E. Mrkvicová
Vliv zkrmování lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny α-linolenové na zastoupení mastných kyselin ve svalovině kuřat
Zeman, L., P. Kratochvílová, P. Doležal, P. Mareš
Potřeba aminokyselin pro prasnice
Konference mladých vědeckých pracovníků
Hodnotící komise: Prof. MVDr. Vladimír Vajda, Ph.D.,
MVDr. Iveta Maskaĺová Prof. Ing. Daniel Bíro, CSc.,
Doc. Ing. Erika Horniaková, CSc. Doc. Ing. Alois Kodeš, CSc.,
Ing. Boris Hučko, CSc. Doc. Ing. Jan Trávníček, CSc., Doc. Ing. Bohuslav Čermák, CSc.
Prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc., Prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.
Prof. MVDr. Ing. Pavel Suchý, CSc., Doc. Ing. Věra Skřivanová, CSc.
Doc. Ing. Eva Straková, Ph.D.
Dopolední jednání : 10.30 – 12.30 hodin
Blahová, J., E. Straková
Vliv snížené teploty vnějšího prostředí na produkci, hematologický a biochemický profil brojlerových kuřat
Bujňák, I., V. Vajda
Analýza minerálneho metabolizmu dojníc v peripartálnej fáze a pri vrchole laktácie
Bušta, L., E. Horniaková
Vplyv probiotického preparátu na obsah tuku v hydinových produktoch
Civáň, S., C. Hrnčár, J. Weis
Využitie probiotického kmeňa pri intenzifikácii rastových ukazovateľov brojlerových kurčiat
Doležal, J., P. Doležal, I. Vyskočil
Vliv odstupňovaného přídavku kvasinkové kultruy na in vitro stravitelnost organické hmoty směsných krmných dávek
Fabiánová, R., B. Vondrášková, L. Vašátková, B. Čermák
Vliv nadmořské výšky na kvalitu pastevního porostu ve sledovaných zemědělských podnicích
Hadrová, S., M. Richter, L. Křížová, J. Třináctý
Vliv doplňku leucinu na pre- a postprandiální změny v koncentraci leucinu, isoleucinu a valinu v krevní plazmě dojnic
Jančík, F., P. Homolka, B. Čermák
Predikce bachorové degradovatelnosti organické hmoty trav a travních siláží z chemického složení
Kratochvílová.,P., A. Vašátková., L. Zeman
Vliv zkrmování diet s různým podílem přirozeně zaplísněné pšenice na užitkové parametry laboratoních potkanů
Kubelková, P., P. Homolka, B. Čermák
Vliv lněného semene (šrotovaného vs extrudovaného) v krmné dávce krav na syntézu a biohydrogenaci mastných kyselin v bachorovém obsahu
Odpolední jednání : 13.30 – 17.00 h
Matta S., V. Vajda
Veková závislosť metabolických ukazovateľov u teliat v období mliečnej výživy
Michálková, J., D. Bíro
Zmeny obsahu aminokyselín v lucerne konzervovanej nutričným absorbentom
Plachý, V., A. Kodeš, B. Hučko, Z. Mudřík, V. Hořejšová
Nutriční vlastnosti ekologicky pěstovaného tritikale
Poláková, K., V. Kudrna, A. Kodeš, B. Hučko
Porovnání vyžití kukuřičného a pšeničného škrobu ve výživě vysokoužitkových dojnic
Pyrochta, V., L. Kalhotka, P. Doležal
Vliv přídavku silážních aditiv na kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu výsledných kukuřičných siláží
Rodinová, H., L. Písek, J. Trávníček
Imunoglobulin G a fagocytóza leukocytů v krvi ovcí při nízkém příjmu selenu
Sikora, M., P. Kratochvílová, L. Zeman
Použití různých hladin bobu obecného ve výkrmu kuřat
Sláma, J., Z. Vorlíček, A. Kodeš
Vliv travní složky na kvalitu fermentačního procesu jetelovinotravních siláží
Vašátková, L.
Vliv výživné hodnoty a vegetační fáze pastevního porostu na množství a kvalitu mléka dojnic
Vavrušová, M., V. Vajda
Analýza hodnot vitamínov A, E u dojníc v produkčnej závislosti
Vondrášková, B., B. Čermák
Posouzení kvality bylin z lučních a pastevních porostů ve vyšších nadmořských výškách
Vyskočil, I., J. Doležal, V. Pyrochta, P. Doležal, L. Kalhotka
Kvalita fermentačního procesu silážovaného pivovarského mláta s přídavkem ječného šrotu
Sekce posterů
1. Doležal, P., I. Vyskočil, J. Doležal, L. Kalhotka, V. Pyrochta
Vliv doby skladování a přídavku silážního aditiva na změny fermentačních ukazatelů siláží pivovarského mláta
2. Faixová, Z., Š. Faix, Ľ. Leng
Vplyv deoxynivalenolu na brojlerov hydiny
3. Homolka, P., P. Náměstková, V. Koukolová, J. Třináctý, A. Škeříková
Stanovení degradovatelnosti proteinu a aminokyselin metodou in sacco u pastevního porostu
4. Hrnčár, C., J. Weis, S. Civáň
Ovplyvnenie rastovej schopnosti brojlerových kurčiat aplikáciou probiotika v pitnej vode
5. Mareš, P., J. Zrůstová, J.D.Brooker, L. Zeman
Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů
6. Okrouhlá, M., R. Stupka, J. Čítek, M. Šprysl, E. Kluzáková, M. Trnka
Vliv genotypu prasat na jakostní vady masa při stejné úrovni výživy
7. Skládanka, J., V. Dohnal
Zoohygienická nezávadnost píce Dactylis glomerata a Arrhenatherum elatius na konci vegetačního období
8. Straková, E., P. Suchý
Produkční účinnost vegetabilních diet s tepelně ošetřeným a neošetřeným lupinovým šrotem ve vztahu k užitkovosti brojlerových kuřat
9. Straková, E., I. Steinhauserová, P. Suchý, G. Bořilová
Testace vlivu kyseliny kaprylové v krmivu na užitkovost a zdravotní stav vykrmovaných kuřat infikovaných patogenem Campylobacter jejuni
10. Suchý, P., E. Straková
Produkční účinnost vegetabilních diet s tepelně ošetřeným a neošetřeným lupinovým šrotem ve vztahu k jatečné výtěžnosti brojlerových kuřat
11. Suchý, P., E. Straková, V. Kummer, I. Herzig, V. Písaříková, R. Blechová, J. Mašková
Hepatoprotektivní účinky výlisků semen Ostropestřece mariánského (Silybum marianum) při medikaci chlortetracyklinem
12. Suchý, P., E. Straková, L. Kroupa, V. Večerek, Z. Klouda, O. Macháček
Klinoptilolit jako perspektivní aditivum ve výživě monogastrických zvířat
13. Ševčíková, S., M. Koucký
Produkční účinek odlišných nutričních režimů na kvalitativní znaky vepřového masa a sádla
14. Švedová, M., L. Vaško, R. Kašteľ, A. Trebunová
Vplyv zvýšeného príjmu ω-3 PNMK u nosníc na lipidové ukazovatele v krvi a mastnokyselinové zloženie tuku a vajec
15. Topůrko, Z., M. Šaran, T.P. Zarski, M. Samek
Biochemické hodnoty v krvi ovlivněných aplikací analogu Gn-RH a biologicky aktivními látkami
16. Tůmová, E., M. Englmaierová, I. Zita
Vliv obsahu vápníku na užitkovost a kvalitu vajec při ustájení v klecích a na podestýlce na začátku snášky
17. Václavková, E., R. Bečková
Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa
18. Vaško, L., G. Szanyi, J. Jeníková
Vplyv skrmovania huminových kyselín na produkčné parametre a ekonomické ukazovatele hospodárskych zvierat
19. Veselý, P., T. Lošák
Produkční potenciál celých rostlin vybraných odrůd lupin - aminokyseliny
20. Zita, L., E. Tůmová, V. Skřivanová
Vliv časného odstavu a Akomedu R® na užitkovost a stravitelnost živin u brojlerových králíků
21. Zralý, Z., B. Písaříková, M. Trčková
Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou